Noră vs soacră

Păi aici am tot avea de povestit. Dacă întrebăm majoritatea doamnelor , răspunsul va fi: „Soacra mea e o scorpie!” Nu știu dacă ați văzut filmul cu Jennifer Lopez (este simpatic, o să vă amuze și în unele situații o să vă regăsiți).Oare de ce credeți că are loc această rivalitate dintre noră și soacră? În cartea sa cu aceeași temă, Aurora Liiceanu, explică faptul că mama își șantajează emoțional copilul, acesta fiind prins la mijloc și trebuind să aleagă între mamă și soție. Sunt bărbați  care au încetat demult să mai fie „băieții mamei”, și atunci când intervine conflictul între cele două este destul de bărbat încât să acorde dreptate cui merită, și există și cealaltă categorie de „băieței”, cărora nu li s-a tăiat cordonul ombilical când erau mici, și sunt încă dependeți de cea care le-a dat naștere. Trist, dar adevărat! În acest caz, aceștia îi vor da tot timpul dreptate, de teamă că aceasta o să se supere și nu o să-i mai privească cu aceiași ochi. Atunci, bietei soții nu-i rămâne altceva de făcut decât să-și urască soacra cât și pe supusul ei soț!

Se mai spune că încă din primii ani de viață există o frică de separare a băiețelului față de mamă și în unele cazuri frica aceasta îl bântuie toată viața.

Unele mame de băieți în momentul când își întâlnesc nora, au impresia că le este furată iubirea fiului și astfel intervine gelozia, încercând să-i găsească nurorii ei nod în papură de fiecare dată când are ocazia. Ea trebuie să îl facă pe fiul ei să înțeleagă că nici o femeie din lume nu este atât de iubitoare și de specială pentru el, cum este ea. Bineînțeles, există și nurori care se înțeleg bine cu soacrele lor. Nici în basme. Glumesc. Există.

Cum să facem ca relația cu soacra să fie una ok?

-Dacă locuiți cu aceasta în casă, comunicați înainte cu soțul și spuneți-i că vreți să păstrați anumite limite în ceea ce privește comunicarea cu aceasta;

– Soacra trebuie să știe că puteți spune și NU, că nu ea dictează ce aveți de făcut;

-Trateaz-o tot timpul cu respect și încearcă să fii amabilă ca să îi câștigi simpatia;

-Încercați să stați separat și să nu locuiți sub același acoperiș, să o vizitați e mult mai bine .

O să fiți mult mai fericite doamnelor, dacă într-un final o să vă înțelegeți bine cu soacra dvs, decât dacă o să pierdeți timpul războindu-vă!

Iar voi domnilor, încercați să realizați faptul că, luându-vă o soție înseamnă că de acum ea este familia. O mamă care vă iubește tot timpul o să vă ierte indiferent de ce ați face, și va înțelege că ați crescut și că nu veți uita niciodată îmbrățisările ei calde și că sufletește tot timpul veți fi legat de ea. Doar că acum e o altă etapă a vieții în care aveți parte de o cu totul și cu totul altă dragoste pe care trebuie să o prețuiți. Spor la iubit!

Lasă un comentariu