Bariera dintre seducția din vremurile noastre și ce a fost odată

Femeia a reprezentat dintotdeauna o întruchipare a sezualității, având diferite modalități de a practica arta seducției. Dacă vom începe cu Eva, vom relata faptul că aceasta l-a facut pe Adam să muște din mărul interzis,fiind prins în mrejele ei. Să fie acesta începutul unui șir de întâmplări în care bărbații sunt dominați de femei?

DA!  În decursul istoriei, se cunosc mai multe exemple în care femeile folosesc seducția ca pe o armă pentru a își atinge propriile interese. În ciuda faptului că nu era o femeie foarte frumoasă, Cleopatra reușea să atragă bărbații printr-o singură privire. Este bine cunoscută povestea dintre ea, Iulius Caesar și Marc Antoniu, în care seducătoarea regină se folosește de aceștia pentru a ajunge la apogeul politic. 

În Grecia Antică, se stârnește un întreg război, în care și-au pierdut viața nenumărate persoane din cauza iubirii dintre tânărul Troian Paris și Elena, soția regelui grec, Menelaus. În timpul unei vizite în Grecia, prințul Troian cade pradă farmecelor frumoasei Elena, îndrăgostindu-se iremediabil. 

Ajungând mai aproape de vremurile noastre, descoperim o tactică deosebită de seducere…vocea. Și cine poate fi un exemplu mai bun decât faimoasa Marilyn Monroe? Ea l-a cucerit pe J.F. Kennedy, cântându-i acestuia „La mulți ani!”. 

În zilele noastre, prin „seducție” nu se mai înțelege „eleganță”, „delicatețe”, „feminism”, ci doar o expunere a corpului, de cele mai multe ori, vulgară. Bărbații devin atât de naivi încât au impresia că își pot alege partenerele dintr-o multitudine de trupuri goale cu minți superficiale, fără să mai pună accent pe adevăratele valori. Oare nu este mai sexy o femeie care se joacă ușor cu mintea unui bărbat decât una care i se oferă pe tavă? Rămâne de văzut…la urma urmei fiecare dintre noi poate alege tipul de seducție pe care vrea să îl practice.

Lasă un comentariu